Είμαστε μια περιεκτική ακαδημαϊκή σχολή που εστιάζει στα επιτεύγματα και τα αποτελέσματα, τα οποία εγγυώνται την απόκτηση απολυτηρίου και την είσοδο σε πανεπιστήμια.

Το σχολείο μας ακολουθεί ένα τροποποιημένο Αγγλικό Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια καλά ισορροπημένη εκπαίδευση, που να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών, και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη του πλήρους δυναμικού τους ως πολίτες του αύριο. Προσφέρουμε:

μια ευρεία επιλογή θεμάτων στις εξετάσεις GCSE, IGCSE, AS και A-Level

  • Πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια στη Βιολογία, τη Χημεία, τη Φυσική, στο Σχεδιασμό & Τεχνολογία και στους Η.Υ.
  • Τέχνη, Μουσική, Αίθουσες Θεάτρου και μια πλήρως λειτουργική Βιβλιοθήκη
  • Εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πολιτισμού Απολυτήριο της Αμερικανικής Ακαδημίας, που αναγνωρίζεται από πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο
  • Εισαγωγή στα καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, του Καναδά, καθώς και εκείνα της Κύπρου, της Ελλάδας και της Ευρώπης
  • Εξαιρετική ποιμαντική φροντίδα, επαγγελματικό προσανατολισμό και παροχή συμβουλών
  • Ένα ευρύ φάσμα από εξωσχολικές δραστηριότητες όπως το διάσημο Duke of Edinburgh International Award

Αναλυτικό Πρόγραμμα

 

ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΑΔΙΟ ΤΑΞΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
11-12 ΣΤΑΔΙΟ 3 1  
12-13 2  
13-14 3 GCSE/IGCSE
14-15 ΣΤΑΔΙΟ 4 4 GCSE/IGCSE (+AS-Level in Greek/Russian/French)
15-16 5 GCSE/IGCSE (+ A-Level in Greek/Russian/French)
16-17 ΣΤΑΔΙΟ 5 6 AS-Level
17-18 7 A-Level, Apolyterion

Το στάδιο αποτελείται από τα τρία πρώτα έτη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνήθως γνωστό ως Τάξη 1η , Τάξη 2α και Τάξη 3η (στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρεται ως έτος 7, 8 και 9), για μαθητές ηλικίας μεταξύ 11 και 14 ετών. Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, οργανώνεται το βασικό πρόγραμμα σπουδών, το οποίο είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές και περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα: Τέχνη, Θέατρο, Αγγλική Γλώσσα, Αγγλική Λογοτεχνία, Γαλλικά, Γεωγραφία, Ελληνικά / Ελληνικά για αρχάριους, Ιστορία, Πληροφορική, Μαθηματικά, Μουσική, Φυσική Αγωγή, Θρησκευτικά, Επιστήμη και Κοινωνιολογία.

Στην Τάξη Γ΄, όταν οι μαθητές μελετούν τις επιλογές τους για τα θέματα του επόμενου έτος, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να προσφερθούν όσο δυνατό μεγαλύτερο εύρος θεμάτων από το Βασικό Στάδιο 3 και το Βασικό Στάδιο 4 του Πρόγραμμα Σπουδών. Οι μαθητές καθοδηγούνται από το σχολικό σύμβουλο και το σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού ώστε να κάνουν τις πλέον συνειδητές και ισορροπημένες επιλογές.

Αυτά τα δύο χρόνια (Τάξεις 4η και 5η) προσφέρεται ένα πρόγραμμα μαθημάτων που προετοιμάζουν τους μαθητές για τις Διεθνείς εξετάσεις GCSE και GCSE. Κάθε μαθητής πρέπει να επιλέξει την Αγγλική Γλώσσα και τα Μαθηματικών, καθώς και μια άλλη γλώσσα. Προβλέπονται άλλες τέσσερις επιλογές μαθημάτων από ένα ευρύ κατάλογο: Λογιστική, Βιολογία, Χημεία, Θέατρο, Οικονομικά, Αγγλική Λογοτεχνία, Γαλλικά, ΗΥ, Γεωγραφία, Γερμανικά, Ελληνικά, Ελληνικά για αρχάριους, Ιστορία, Μουσική, Φυσική Αγωγή, Φυσική, Ρωσικά.

Η Αμερικανική Ακαδημία είναι ένα από τα λίγα σχολεία που επιτρέπει στους μαθητές της να ολοκληρώσουν τα AS-Level τους στην Ελληνική Γλώσσα στην Τάξη Δ΄, και τα Α-Level στην Τάξη Ε΄, δύο ολόκληρα χρόνια πριν την αποφοίτησή τους. Ως εκ τούτου, παρέχει στους μαθητές την ευκαιρία να αποφοιτήσουν με έως και 5 πιστοποιητικά A-Level.

Στο στάδιο αυτό (Τάξεις 6η και 7η) κάθε μαθητής εντάσσεται σε ένα δικό του πρόγραμμα μαθημάτων των επιπέδων AS / A2, που οδηγούν τελικά στο Γενικό Πιστοποιητικό της Εκπαίδευσης Προχωρημένο Επίπεδο Προσόντων (γνωστή ως GCE A-level) και το Απολυτήριο με θέματα από ένα πολύ ευρύ φάσμα επιλογών.

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ένα από τα τρία μέρη του προγράμματος:

  1.  A-Level Intensive Track
  2.  Apolytirion Track
  3.  Combined Track

Τα θέματα των επιλογών περιλαμβάνουν:
Α-Level: Τέχνη, Λογιστική, Βιολογία, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χημεία, Δράμα, Οικονομικά, Αγγλική Λογοτεχνία, Γαλλικά, Ιστορία, Τεχνολογία Πληροφορικής , Μαθηματικά, Μουσική, Φυσική Αγωγή, Φυσική.

Απολυτήριο: Business & Marketing, Γενικές Επιστήμες, Αγωγή του Πολίτη, θέματα Κριτικής Σκέψης και Δεοντολογίας.

 

no images were found