“ΤΟ ΕΥ ΑΓΩΝΙΣΕΣΘΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΙΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣΤΕ”


Ο Αθλητισμός διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο στην Αμερικανική Ακαδημία, θεωρούμε δε ότι έχουμε δημιουργήσει μια πολυεπίπεδη αθλητική ιστορία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε αντίθεση με άλλα ιδιωτικά σχολεία, οι μαθητές μας συμμετέχουν σε πολλές αθλητικές δράσεις, οι κυριότερες των οποίων είναι η καλαθόσφαιρα, το τένις, το πολύ δημοφιλές ποδόσφαιρο κ.ά.

Ένα εκτενές αθλητικό πρόγραμμα προσφέρεται για όλες τις τάξεις με την πρόβλεψη οι μαθητές να εξασκηθούν σε περίπου τριάντα (30) διαφορετικά είδη αθλητικών παιγνιδιών και δραστηριοτήτων. Αυτά περιλαμβάνουν χάντμπολ, βόλεϊ, κολύμβηση, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, ακόντιο, πινγκ-πονγκ, τένις, βόλεϊ, πολεμικές τέχνες, γυμναστική και άλλα. Επιπλέον, διοργανώνουμε μια αθλητική ημερίδα σε πισίνα και μια στο στάδιο, όπου όλοι οι μαθητές ενθαρρύνονται να λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Επίσης καλούνται και οι γονείς.

Για τους μαθητές που συμμετέχουν σε υψηλό επίπεδο (εθνικοί ή και διεθνείς αγώνες), τους επιτρέπεται κατά τη διάρκεια των αθλητικών περιόδων, μετά από ειδική άδεια φυσικά, να ακολουθήσουν το δικό τους πρόγραμμα προπόνησης, ακόμα και έξω από το σχολείο. Τους δίνεται η δυνατότητα να ολοκληρώσουν την προπόνησή τους απρόσκοπτα και χωρίς διακοπές.